Metalos na sajmu u Hannoveru

Zahvaljujući projektu prekogranične saradnje „Povećanje konkurentnosti MSP i unapređenje prekogranične saradnje u metalskoj industriji - EUMETAL 2“, kojeg finansira Evropska unija, firme iz Bosne i Hercegovine i Srbije  se  ove godine predstavljaju na prestižnom Sajmu industrije u Hanoveru - Hannover Messe. 

Projektom je obezbjeđeno da se na zajedničkom štandu predstavi deset firmi iz metaloprerađivačkog sektora i to iz Srbije INMOLD, PAN KOMERC, PERFOM, TERMORAD i CORUN i iz Bosne i Hercegovine DŽENEMI, E&S Metall, SARAJ-KOMERC, STROJAL i METALOS.

Hannover Messe, najznačajniji svjetski događaj u oblasti industrijskih tehnologija, održava se od 7. do 11. aprila 2014. i pod svojim krovom ugostiće više od 6.500 izlagača iz više od 60 zemalja. Zvanična tema sajma Hannover Messe 2014 je „Integrisana industrija - naredni koraci“, koja oslikava kontinuirani fokus Sajma na integraciji kao izazovu od izuzetnog značaja za budućnost industrije, a u isto vrijeme određuje naredne korake na putu ka inteligentnim, samoorganizujućim fabrikama sutrašnjice. 2013. godine, tokom pet dana, Sajam je posetilo više od 200.000 stručnih posjetilaca iz 93 zemlje i ostvareno je oko 5 miliona poslovnih kontakata.